Böcker om det övernaturliga och ockulta har fascinerat mäniskor genom århundraden. Från att ha blivit bränd på bål för sina krafter, till att besitta hög status och att vi nu kan ta del av spådom bara ett samtal bort. Ja, det ockulta finns runtomkring oss och i vårt dagliga liv. Även våra vardagstankar kommer enkelt in på existentiella frågor som rör livet och döden och allt däremellan.

Vägen till andra världar

Vägen till att få en större och annan förståelse går ofta genom böckerna. Förr fanns det många praktiserande som skrev ner sina tankar och teorier i skrifter. Men, känner du för att få en mjukstart kan du även gå på teater? Där kan du följa Strindbergs ”Ockulta dagboken och närma dig andra tankar och idéer. Men, är det böcker du är sugen på kommer här några exempel från författare som hade många provokativa idéer.

  • Vill du ha en större förståelse för oförklarliga fenomen och annat som inte går att beskriva med vetenskapliga termer ska du läsa Fredrik Colting Ockult.
  • För övningar ska du läsa Ruldolf Steiner Grundläggande övningar.
  • Vidare som även den kan sägas handla om övningar så kan du läsa Alice A Bailey Ockult meditation där vi kan ta del av de risker som finns och varför vi ska vara försiktig.
  • Sist kommer ett engelsk förslag från författaren Konstantions Nocturnal Witchcraft som är lite mörkare än de andra förslagen och verkligen fångar in en i en värld av andar.

Att utforska andevärlden är alltid spännande, oavsett om du gör det genom att ringa ett medium eller om du söker informationen själv genom böcker. Lycka till i ditt sökande.