Det mesta kan man faktiskt läsa sig till, även om det ibland är lättare att lära sig saker genom att genomföra dem. För att lära sig maximalt är det nog bäst att kombinera praktik och läsning, eftersom man får det bästa av två världar. En som uppenbarligen vet hur man lär sig saker är Fredrik Magnil, som gick ur en stor pokertävling som bäste Svensk. Fredrik kvalade sig in i den stora turneringen och hamnade tillslut på plats 44, vilket absolut inte är någonting att skämmas över.

– Jag är absolut nöjd med tanke på att det var så många med från början. Det var jättekul och allt var så bra ordnat, säger Magnil till poker.se.

Fredrik vann 207 000 kronor på tävlingen, och ska vara nöjd med sin insats. Antagligen har han läst ett flertal böcker om poker som tagit honom hela vägen. En av de bästa böckerna för att lära sig spela poker är boken ”Att bemästra nätpoker” som har skrivits av Kristofer Johansson. Boken kom 2006 men är fortfarande rykande färsk, och full av bra innehåll för den spelintresserade. Boken innehåller spelgrunderna, vad som kan vara vinnande egenskaper, hur man bemästrar sina motståndare, hur man utnyttjar onlinespelets möjligheter och många andra goda råd. Det är en perfekt bok att läsa samtidigt som man spelar online poker. Boken är inte heller speciellt dyr, och med tanke på vad en kan få ut av att läsa den – är det kronor väl värt förtjänat. Har man tur kanske man blir nästa Svensk att vara med i en av dessa stora pokerturneringar.