För att bli en bra bokrecensent gäller det att skriva mycket och öva på att bli duktig på hantverket. Det finns många fördelar med att vara frilansare när du arbetar med att recensera böcker. Du kan bestämma uppdrag helt själv och du är fri att lägga upp arbetsdagen som du vill.

Att jobba som bokrecensent är ett fantastiskt yrke om du har ett stort intresse för litteratur. Om du är eller funderar på att bli bokrecensent finns det många fördelar med att vara frilansare och vara din egen chef. Bokmässan i Göteborg är verkligen en stor höjdpunkt för alla som älskar böcker. Den mässan ska du definitivt besöka. Förutom att kunna ta del av massor med litteratur kan du träffa författare men även träffa nya människor i branschen och bygga ut ditt kontaktnät.

Fördelar med att vara frilansande bokrecensent:

  • Du kan välja uppdrag själv.
  • Frihet att bestämma över din egen arbetsdag.
  • Du har möjlighet att påverka din ekonomi.

Öva på att skriva recensioner

Det krävs en del tålamod för att bli bokrecensent. Det finns ingen specifik utbildning eller utbildningskrav för att bli en bokrecensent. Det är viktigt att du lär dig mycket om hur det går till att recensera böcker och hur du kan göra det på allra bästa sätt. Det är bra att läsa många olika typer av bokrecensioner för att få en känsla om vilka tonlägen som är bra att använda och vilket innehåll en bra recension bör ha. När du ska bli bokrecensent är det viktigt att du bestämmer dig för vilken genre du vill hålla dig inom. Du bör ha kunskap om den genren du väljer. För att blir bra på att skriva recensioner är det viktigt att skriva mycket. Övning ger färdighet och ju mer du skriver desto bättre kommer dina recensioner att bli. Det viktigaste av allt för att lyckas är att inte ge upp. Fortsätt att skriva och läsa böcker för att hela tiden bli bättre. Se också till att alltid hålla tidsfrister och göra ditt bästa. När du jobbar som frilansare kan du välja att vara egenanställd eller egen företagare.