År efter år blir bokmässan i Göteborg mer och mer internationell. Det visar på att vi är intresserade av världen och att den smälter samman mer och mer.

 

Inför bokmässan 2014 är det 66 seminarium av 400 som är utomnordiska. Nu till mässan i höst kommer det vara ett stort fokus på Brasilien, vilket blir enormt spännande.

Brasilien i fokus

Inte nog med att Brasilien är värdland för Fotbolls VM samt att de håller OS år 2016 så är de även i fokus på grund av att de är världens mest framgångsfika tillväxtländer. Då kan man med enkelhet lyfta fram kulturen och litteraturen i synnerhet, vilket görs på Göteborgs bokmarknad. Böcker som Att falla, Salladsnätter och Med blod i skägget lyfts fram som otroligt bra. Här kommer ett utdrag från vad bokmässan i Göteborg själva skriver:

”När ansedda litteraturtidskriften Granta för två år sedan utsåg de mest lovande unga författarna i Brasilien fanns Michel Laub, Vanessa Bárbara och Daniel Galera med på listan. Alla tre introduceras i år för en svensk publik med romanerna Att falla,Salladsnätter respektive Med blod i skägget och finns med bland de 14 brasilianska författare som utgör årets tema.” (läs mer)

Ett annat tema under mässan är Röster från Katalonien som får sju stycken seminarium.  Men, tänk på att om du planerar att besöka denna fantastiska mässa så gäller det att boka bra hotellrum i tid. Ett otroligt smart sätt är att boka via www.hotellgoteborg.info för att där se ett bra utbud av vilka hotell som finns och sedan välja att smalna av beroende på vad det är man är ute efter.