Det är ett nytt år, med nya möjligheter – och nya mässor. Och nog för att bokmässan är den absoluta favoriten när det kommer till mässor, så finns det även andra som är värda att lyfta.

Och det är just vad vi kommer att göra i detta inlägg. Från januari till december, här har du de mässor du absolut inte kan missa under 2015:

 • Båtmässan
  Kanske låter det konstigt med den båtmässa i januari, men det är för att alla som vill köpa båt ska hinna välja innan våren och värmen kommer. Men även för att det är många som under den kalla vintern drömmer sig bort till en sommar i skärgården, och ett besök på båtmässan kan dämpa den värsta saknaden. I år hålls båtmässan från 31 januari till och med 8 februari och i år kan du se fram emot upplevelser, som är årets tema. Förutom utställningar av båtar med allt från segel till motor och dess tillbehör, kan du njuta av intressanta föredrag om båtlivet.
 • Årets Kock
  Under 5 februari kan du ta dig till Svenska Mässan i Göteborg för att se det officiella svenska mästerskapet i matlagning för professionella. Det är den mest prestigefyllda matlagningstävlingen (ja, större än programmen på tv där man tävlar i matlagning) och det råder ingen tvivel på att det kommer bli en succé.
 • Bröllopsmässan
  Med det perfekta datumet 14 februari, alla hjärtans dag, öppnar Svenska mässan dörrarna för Sveriges största bröllopsmässa. Där kan du se alla trender för året vad gäller bröllop och om du har en ring på fingret och planerar att säga I do i år är detta ett måste. Men självklart kan även den som inte ska gifta sig ta sig dit, bara för att njuta av alla vackra klänningar, storslagna tårtorna och mycket, mycket mer.
 • Öl och Whiskymässan
  Inte att missa – den mässa som inte kan sluta annat än trevligt. Den 24 – 25 april kan du ta dig till öl och whiskymässan för att möta ett stort antal utställare med mikrobryggerier, whiskydestillerier, bryggmästare och självklart även delikatessföretag som letat fram de bästa tillhuggen till din dryck.
 • Gymnasiedagarna
  En av de viktigaste dagarna för den tjej eller kille som ska börja gymnasiet. På gymnasiedagarna kan du träffa olika skolor, lära dig mer om olika program och få mer klarhet i vad som händer när man börjar gymnasiet. 13 – 15 oktober är dagarna du ska planera in om detta är någonting du vill besöka.

Årets bok- och biblioteksmässa går av stapeln 24 -27 september och den är självklart även detta år någonting du inte kan missa. Årets tema för mässan är: Ungern! För att minnas hur mässan var förra året rekommenderar vi denna tillbakablick från Göteborgs Posten. Ska du ställa ut på en mässa i år önskar vi dig lycka till och hoppas att du marknadsför dig på bästa sätt. Ett tips: köp en rollup från Atelje Lundkvist så kommer du synas ordentligt – och passa även på att läsa vidare om hur du på bästa sätt marknadsför dig och din produkt och/eller ditt företag.

http://www.dreamstime.com/-image20227533